Νάξος - Στούντιο & Διαμερίσματα στη Νάξο, Μικρή Βίγλα - Kontos Studios

Νάξος

Στο κέντρο του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων, η Νάξος κατακτά την καρδιά κάθε επισκέπτη στο πέρασμα του χρόνου με την εντυπωσιακή της ιστορία, τις διατηρημένες παραδόσεις και την φιλόξενη κουλτούρα των κατοίκων της. Στην αγκαλιά του Αιγαίου σαν φυλαγμένο μυστικό αποτελεί ένα προορισμό που συνδυάζει ξέγνοιαστες διακοπές και υπέροχο περιβάλλον. Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και συνορεύει γεωγραφικά με την Μύκονο, Πάρο, Ίο, Σαντορίνη, Αμοργό.

Αποτελεί ένα σημαντικό προορισμό για τους λάτρεις των πολιτιστικών μνημείων και σε κάθε περιοχή αναδεικνύεται το έντονο ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν του νησιού όπως η Πορτάρα, απομεινάρι του ναού του Απόλλωνα, ο ναός της Δήμητρας στο Σαγκρί, τα παλιά αρχοντικά και τα αρχαία κάστρα στις ψηλές περιοχές ολόκληρου του νησιού που επέτρεπαν στους άρχοντες της εποχής να ελέγχουν τη γη τους αλλά και τον θαλάσσιο ορίζοντα, και πολλά άλλα.

Η δραστηριότητα των κατοίκων της Νάξου είναι έντονη στους πρωτογενείς τομείς παράγωγης. Προικισμένη με εύφορο έδαφος και ιδανικό κλίμα αποτελεί το κέντρο του εμπορίου στις Κυκλάδες για πολλά έτη και γίνεται αρωγός στην επιβίωση πολλών νησιών. Σε κάθε τμήμα του νησιού οι άνθρωποι ασχολούνται με την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Ανάμεσα στα προϊόντα που απαραίτητα πρέπει να γευτεί ο κάθε επισκέπτης είναι τα παραδοσιακά γλυκά, το φημισμένο κίτρο και φυσικά η τοπική κουζίνα με τα παραδοσιακά εδέσματα.

Κλείστε τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά σας και ταξιδέψτε στη Νάξο!

 Δείτε επίσης...

Μικρή Βίγλα

Στα νοτιοδυτικά της Νάξου και σε απόσταση μικρότερη από 17χλμ από τη Χώρα, πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, η ιστορία και η παραδοσιακή Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική συναντά την αυθεντική και άγρια ομορφιά του παραθαλάσσιου τοπίου.

Σερφ

Η παραλία της Μικρής Βίγλας, με τα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσαφένια άμμο, είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες για kite surf και windsurf. Για την ακρίβεια, η Μικρή Βίγλα θεωρείται η καλύτερη παραλία για kite surf στη Νάξο και μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα.