Το εστιατόριο μας στη Νάξο, Μικρή Βίγλα - Kontos Studios

Εστιατόριο

kontos-restaurant-naxos

Το 1986 ο Αντώνης και η Μαρία Σαλτερή εγκαινίασαν μια μικρή ταβέρνα πάνω στην άμμο της Μικρής Βίγλας για τους λιγοστούς τότε επισκέπτες που έφταναν εκεί αναζητώντας μια παραλία μακριά από τη πολυκοσμία του μαζικού τουρισμού, για να απολαύσουν τον ήλιο και τα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου. Η Μαρία δεν ήταν επαγγελματίας μαγείρισσα αλλά ήταν γνώστης της Ελληνικής κουζίνας και των παραδοσιακών τοπικών εδεσμάτων που είχε μάθει δίπλα στη μητέρα της από πολύ μικρή ηλικία. Ο Αντώνης δεν είχε ούτε κι εκείνος εμπειρία στην ψησταριά και τα κάρβουνα ή από διαχείριση εστιατορίου αλλά η αγάπη για τον τόπο που μεγάλωσαν και η φιλόξενη διάθεσή τους ήταν αρκετά για το ξεκίνημά τους.

Σήμερα, 22 χρόνια μετά, το εστιατόριο «Κοντός» συνεχίζει να προσφέρει Αιγαιοπελαγίτικες και τοπικές Ναξιώτικες σπεσιαλιτέ παρασκευασμένες από τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά και πάντα σύμφωνα με τις παραδοσιακές συνταγές.

Τα υψηλά κριτήρια στην επιλογή των πρώτων υλών καθώς και ο σεβασμός στην παράδοση και την ποιότητα όλα αυτά τα χρόνια έχουν εδραιώσει το εστιατόριο «Κοντός» ως ένα από τα καλύτερα στην Ελληνική, Αιγαιοπελαγίτικη και Ναξιώτικη κουζίνα. Οι προσωπικές καλλιέργειες των οπωρολαχανικών και η εμπειρία στη επιλογή των πιο εκλεκτών προϊόντων του Αντώνη αποτελούν την μόνη διαφήμιση για την συνεχώς αυξανόμενη φήμη του εστιατορίου. Λίγα μέτρα μόλις από το εστιατόριο βρίσκονται οι αμπελώνες μας από όπου παράγουμε το κρασί και το ρακί μας, ακόμα με τις παραδοσιακές τεχνικές που μας έμαθαν οι παππούδες μας ώστε να διατηρούμε αυθεντικές τις γεύσεις από το πέρασμα των χρόνων και αναλλοίωτες χωρίς πρόσθετες ουσίες.