Μικρή Βίγλα - Στούντιο & Διαμερίσματα στη Νάξο, Μικρή Βίγλα - Kontos Studios

Μικρή Βίγλα

Στα νοτιοδυτικά της Νάξου και σε απόσταση μικρότερη από 17χλμ από τη Χώρα, πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, η ιστορία και η παραδοσιακή Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική συναντά την αυθεντική και άγρια ομορφιά του παραθαλάσσιου τοπίου. Το ακρωτήρι της Μικρής Βίγλας (μικρό παρατηρητήριο) αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο χάρη στο κεδροδάσος της περιοχής, ένα από τα μοναδικά παγκοσμίως.

Προικισμένη από τη φύση και προστατευμένη από την βιομηχανία του τουρισμού, η Μικρή Βίγλα φημίζεται για την ξανθή, ψηφιδωτή άμμο και τα καταγάλανα νερά της Νάξου. Στην νότια μεριά του ακρωτηρίου ξετυλίγεται η παραλία της «Σαχάρας» που έχει γίνει γνωστή για τα εκατοντάδες μέτρα έκτασής της ως το διπλανό χωρίο, Καστράκι και είναι ιδανική για να απολαύσετε το μπάνιο σας και τις χαρές της Αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας. Στην άλλη πλευρά, βρίσκεται η παραλία Ορκός, επίσης κατάλληλη για θαλάσσια σπορ ή κολύμπι.

 

 Δείτε επίσης...

Νάξος

Στο κέντρο του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων, η Νάξος κατακτά την καρδιά κάθε επισκέπτη στο πέρασμα του χρόνου με την εντυπωσιακή της ιστορία, τις διατηρημένες παραδόσεις και την φιλόξενη κουλτούρα των κατοίκων της.

Σερφ

Η παραλία της Μικρής Βίγλας, με τα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσαφένια άμμο, είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες για kite surf και windsurf. Για την ακρίβεια, η Μικρή Βίγλα θεωρείται η καλύτερη παραλία για kite surf στη Νάξο και μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα.